Dann Sommer,
Personlig Coach & Mentaltræner

 

   Hej - Jeg hedder Dann Holst Sommer, og nej - jeg er ikke jægersoldat ! og nej - jeg er ej heller psykolog !  Til gengæld har jeg igennem mine 47 år brugt tilværelsen på mange andre utraditionelle måder.

Min baggrund og mit CV kan du læse mere om - HER...

   Gennem de seneste 15 år har jeg udforsket alskens metoder og veje der skaber positiv forandring for mennesker. Både af ren nysgerrighed - og for at opbygge den fornødne kompetence, indsigt og situations-fornemmelse, der kræves for at kunne tilføre andre mennesker noget positivt - både i deres tilværelse og i deres arbejdsliv.

    Alt sammen afprøvet på egen krop og sjæl med stor nysgerrighed og appetit. Specielt med nysgerrigheden på : 
- Hvad er netop dét, der skaber troen på det mulige - og motiverer til forandring ... ? - så man slet ikke kan lade være ... !Dann Sommer,
Personlig Coach & Mentaltræner
personlig coaching certificeret hypnoterapeut professionel coaching erhvevscoaching hypnose personlig coach dann sommer
   Samtidig har jeg også erhvervet ydmygheden overfor at møde mennesker, når de står på et udfordrende sted i deres tilværelse. Både når livet viser sig fra sin allerbedste side og man mødes med medgang og tydelig mærkbar succes - og, også når livet kan føles svært, hårdt, vanskeligt. En ydmyghed der bl.a. er erhvervet igennem mine egne valg, og mine egne succes´er, kriser og erfaringer omkring livsvalg, familie, job/firma, parforhold, økonomi - og alt det andet ...

Hvordan lærer man ...

   Og hvordan lærer man så at bidrage positivt til andre mennesker ? Med en god blanding af teoretisk viden, massevis af praktiske erfaringer ... - og en fundamental nysgerrighed på livets mange nuancer og paradokser. Jeg har bl.a. gjort det ved at engagere mig i en masse meget forskellige sammenhænge. Sammenhænge der alle har at gøre med mennesker, oplevelser og forandring.  Og faktisk er jeg selv blevet allermest klog af at gøre nogle af de ting i min tilværelse, jeg synes har været allersværest, mest udfordrende og ´farligst´- uanset om disse oplevelser har været valgte - eller ikke-valgte.

  Inden jeg begyndte at anvende al denne viden i professionel retning, så har jeg jo selvfølgelig også været omkring alle ´klassikerne´, og er i høj grad blevet inspireret af læsning af bl.a. Wayne Dyer, DeePak Chopra, Stuart Wilde, Stephen Covey og alle de andre ´forandrings-guruer´ fra denne periode.
   
  Efter at have skærpet mit professionelle fokus er jeg blevet hjulpet på vej af dygtige folk gennem deltagelse i massevis af kurser med temaer omkring ledelse, forandring, kommunikation og personlig udvikling - i indland såvel som udland, bl.a. Dr. Richard Bandler, Joseph Riggio, Jonathan Altfeld & i særdeleshed Anthony Robbins.

Baggrund og inspirationskilder

   Jeg har en solid og velfunderet baggrund i NLP (NLP Master Practitioner), uddannelser i Coaching, Hypnose (Certificeret Hypnoseterapeut), Mentaltræning & Avanceret  Motivations-psykologi, Latter-instruktør, Gestalt-terapi, Eneagram-modellen samt meget andet og har desuden fundet inspiration igennem ekstremsport, improvisations-teater og buddhistisk tankegang og filosofi.

   Religiøs ... ? - Nej. Men - skulle jeg vælge en religion, er det med massiv inspiration og indflydelse fra Tibetansk Buddhisme. Ikke som en erklæret religion, men at omsætte  det til en del af en daglig tilværelse i et vestligt samfund.
   At vælge netop dén måde jeg vælger at være sammen med mennesker på, og at vælge netop dén måde jeg vælger at være tilstede i tilværelsen. Og nej, sådan har min tilværelse bestemt ikke altid været, men det er kommet igennem årene - og jeg synes jeg er ved at blive bedre til det ;-)  

Hvordan ser jeg min egen rolle som coach, og menneske ... ?

Så, hvordan ser jeg min egen rolle som coach, og menneske ... ?

Det er dette som nogen også kalder at finde sin ´mission´ i livet. Dvs. dét som udgør ens personlige bidrag og ´fodaftryk´ i livet og tilværelsen - i de år man får muligheden for at kunne gøre en forskel i de sammenhænge man vælger at indgå i.

Så, for mig er det ...

  " ... at kunne bidrage, positivt og aktivt, til mennesker der ser værdien og udbyttet af
        at skabe overskud i deres tilværelse - emotionelt, mentalt, fysisk & økonomisk ...
 
        Fordi, dette giver grundlaget for at kunne skabe positive forandringer - både
        for én selv, og mennesker omkring. Og, dermed også at kunne skabe netop
        dét liv som man, i virkeligheden, ønsker - for én selv, og menneskene omkring ... "

- ... intet mindre ... 

Og, hvoraf udspringer så dette påtrængende ønske om gøre en forskel, netop på denne måde ?
- Oprindeligt er det en vej jeg har søgt, men uden at vide hvorfor ... Senere som en bevidst proces, fordi jeg syntes der skete ting i min familie, som jeg ganske enkelt ikke forstod årsagerne til. Men, ved at søge tilbage i min families historie finder jeg spor, langt, langt tilbage.
Og, erfarer at min oprindelige familie har en trist historie bag sig. En baggrund, der udspringer af dyb armod. Pga. uheldige omstændiger der var udenfor deres indflydelse som simple bønder, så havnede mine bedsteforældre til den ene side i fattigdom i 1930´erne. En tilstand, der senere har haft alvorlig indflydelse på de enkelte personers liv i familien og deres livskvalitet, deres efterkommere og personer der har været i kontakt med dem. Og, ligeledes en tilstand, der har medført kraftige påvirkninger, helt op til idag, mentalt, fysisk, spirituelt og økonomisk.

Når jeg holder fri

  Min fritid - når jeg ikke arbejder ... - tjah. Så sidder jeg i en havkajak uden telefoner, på en café med udsigt til mennesker og gadeliv, ser ´Discovery´-Channel, bruger Internettet til at netværke med spændende mennesker i danmark og udland, samvær med mennesker der har en positiv vinkel på tilværelsen - eller sidder og nørkler med Photoshop og skaber plakater, billeder og fotos med idé, sjæl og tanke.

Mine ´pæne´ år ...

  Min formelle professionelle baggrund er fra IT-branchen med 10 år som IT-rådgiver og konsulent med speciale omkring IT-netværk og data-kommunikation (tiden lige før Internet, hvor data-kommunikation stadig var enormt kompliceret). Dette er samtidig også hvad jeg tænker på som mine ´pæne´ år. Årene hvor jeg ihærdigt forsøgte at leve et ´almindeligt liv´ som lønmodtager, ægtemand samt villa- og Volvo-ejer.
   Fritiden i disse år blev brugt til at udforske verden, mest gennem fysiske udfordringer, til fods, på ski, på cykel. Og blandt de mange oplevelser af denne art, der har givet de største indtryk, er: Trekking i Nepal, overnatning i snehule i højfjeldet, paragliding i Alperne og mit solospring i faldskærm.

   Imidlertid måtte jeg erkende, at jeg ikke var kommet på det rette spor i tilværelsen - på mange måder - og stoppede ! En klar fornemmelse af, at der var en hel masse, som jeg manglede at lære, opleve, erfare. Fire meeeget... omskiftelige og lærerige år fulgte. En omskiftelig periode på mange måder, og samtidig også muligheden for at udforske helt nye og anderledes sider af tilværelsen, både mht. job, relationer, fritid, boform og parforhold. Nogle år der samtidig gav spiren og beslutsomheden til det næste skridt - at være selvstændig, og med eget firma ...!     

Spændende, lærerigt - og oplevelsesrigt

   10 spændende år som selvstændig med firmaet Experiential.dk. Kernen og idé-grundlaget blev skabt gennem adskillige besøg i USA, hovedsageligt Californien. 
   Kurser, firma-arrangementer og aktiviteter i hele Danmark. Teambuilding, team-aktiviteter, foredrag og kurser med erfaringsbaseret læring gennem aktive oplevelser - am.: ´Experiential Learning´. På godt dansk : at skabe korpsånd, energi og begejstring gennem fælles succes-oplevelser. Og på en sådan måde at det både er sjovt, lærerigt og meningsfuldt - og med fokus på, at alle i virksomheden kan være med.
  Team-udvikling for gode danske virksomheder som f.eks. Novo Nordisk, Triumph Textil og Sonofon som nogle af kunderne. Og samtidig en uvurderlig læring for mig - på mange måder. Muligheden for at bidrage til hundredevis af grupper og ialt nok ca. 30.000 begejstrede deltagere igennem årene. Efter at have oplevet så´ mange mennesker på så´ tæt hold, begynder der også at tegne sig mønstre i menneskelig adfærd. Og at opleve og erfare forskellene i, hvordan mennesker vælger at kommunikere og samarbejde - på vej mod ét fælles mål. Dét synes jeg, at jeg har lært rigtig meget af !

  Undervejs i perioden som selvstændig bundfældede sig også ønsket om at arbejde mere målrettet og fokuseret mhp. at igangsætte positive forandringer for mennesker, privat og professionelt. Hvilket netop har resulteret i, at én af grundstenene i mit virke i dag er coaching, kommunikation og forandring - for enkeltpersoner, grupper og virksomheder - netop med fokus på : ´Gør dét der virker´.

´Bliv nr. 1 på Google ... !´- Internet-rådgivning, og Søgemaskine-optimering

   "Kan du også sådan noget ... ? ", er der nogen der spørger mig. - Ja, faktisk - fordi jeg jo har beskæftiget mig med denne spændende disciplin siden starten, hvor der var noget der hed ´Google´, og har tilmed også opnået ganske gode resultater hermed. Både på egne vegne, og på andres vegne. Og, efterhånden er det gået op for mig, at noget af det, som falder mig ret nemt at lave i fht. søgemaskine-optimering, det er der altså rigtig mange der synes er temmelig vanskeligt.
   Og, nu hvor næsten alle mindre virksomheder hár haft en hjemmeside oppe at køre mindst et par år, så begynder der at være en markant voksende bevidsthed omkring betydningen og nødvendigheden af at være synlig på Internet - på mange måder.
Så, derfor hjælper jeg også selvstændige, free-lancere og niche-virksomheder med salg og markedsføring af deres virksomhed og deres ydelser via Internet.
Lige nu
  Lige nu arbejder jeg med meget forskellige opgaver. Dels driver jeg min deltidspraksis med 1-to-1 coaching for individuelle. Dels arbejder jeg med DTP og Web Marketing for selvstændige og mindre virksomheder.  Fungerer som sparringspartner for selvstændige og ejerledere jeg har kendt i nogle år, rådgiver omkring Internet og Web Marketing for virksomheder der gerne vil have større udbytte og synlighed af deres web-side på nettet, ad-hoc opgaver til udvalgte kunder med teambuilding og team-aktiviteter, et par foredrag nu og da, at skrive min næste e-book, etablering og opbygning af nye professionelle relationer og netværk i ind- og udland til mine næste 5-10 års virke - alt i alt en masse spændende, og meget forskelligartede opgaver der alle baner vejen for en udbytterig fremtid der ligger foran mig til de næste år :-)

Min formelle baggrund og mit CV kan du læse mere om - HER ...

Velkommen   Velkommen-1   Profil   Profil-1   Bestil Tid   Spørgsmål & Svar
Kurser & Foredrag   Gode Links    Verdens Ende