Spørgsmål og Svar

  Her finder du et udpluk af spørgsmål jeg ofte møder. Enten fra klienter der er på udkig efter en dygtig coach, eller fra dem der bare vil vide mere om - ´hvad er dét her coaching egentlig for noget ... ?´

   Har du andre spørgsmål, eller spørgsmål der ikke er dækket af nedenstående svar, er du velkommen til at sende en e-mail med dit spørgsmål.

SPØRGSMÅL:

1. Alt det praktiske - før vi ses ...
Er jeg den rette coach for dig ?
Hvornår er jeg ikke den rette person, for dig ?
Er der venteliste ?

Hvordan bestiller jeg tid ?
Hvad koster det ?
Hvordan betaler jeg ?
Kan man få ´Coaching ud af huset´ ?
Hvad er VIP/Executive-Coaching ?
Hvad skal jeg vælge ?
Hvordan forbereder jeg mig, før vi ses ?

2. Hvad foregår der ? - når vi ses ...
Hvad foregår der i selve coaching-samtalen ?
Har du tavshedspligt ?
Hvor lang tid varer det ?
Hvad er det første spørgsmål jeg møder ... ?

3. Hvad så - bagefter ...?
Hvordan foregår opfølgningen på min coaching ?
Hvor mange gange er nødvendigt ?
Hvordan arbejder jeg selv videre ?

4. For de særligt interesserede ...
´Hvad er det her coaching egentlig for noget ... ?´
Hvad ´sker´ der, når man bliver coach´et ?
Hvordan foregår det ?

Udsteder du gavekort ?

Foregår coaching kun på dansk ?

Hvornår er coaching relevant ?

Er coaching det samme som terapi ?
Hvornår vil coaching IKKE være relevant for mig ?
ICF - Hvad er det ?
SVAR:

1. Alt det praktiske - før vi ses...

 
Er jeg den rette coach for dig ?

Du aftaler tid til en kort, uforpligtende afklarings-samtale pr. tlf. - eller -  du sender mig et par stikord pr. e-mail omkring, hvilke emner og temaer der fylder i din opmærksomhed. Dette giver mig mulighed for at vurdere om jeg er den bedste person til opgaven eller nogle af mine kolleger og samarbejdspartnere vil kunne bidrage mere positivt for dig. Ligeledes får du et par stikord, og kan selv vurdere hvordan jeg vil kunne bidrage med netop dét du har brug for - lige nu.


Hvornår er jeg ikke den rette person, for dig ?

Ønsker du at beholde dit liv, som det er, nu ... ?
- ... så er jeg ikke den rette coach, for dig.

Er du mest interesseret udelukkende i snak, samtale og refleksion - uden handling - ... så er jeg heller ikke den rette, for dig.

Ønsker du derimod en person, der kan være med til at bane vejen mod dét der er vigtigst, for dig - dine erklærede mål - dine ukendte drømme - din utænkte vision - hurtigere, nemmere, og mere effektivt ...

Ja, så vil jeg kunne bidrage med noget af værdi, for dig - med sikkerhed !

 
Er der venteliste ?

Drejer det sig om enkelt-samtaler finder vi sammen et tidspunkt, typisk indenfor 1-2 uger. Drejer det sig om et længere forløb aftales dette efter første samtale, eller efter behov.

 

 
Hvordan bestiller jeg tid ?

Du bestiller tid pr. tlf. eller pr. e-mail.  E-mail eller sms er den sikreste måde at bestille tid. Tidsbestilling pr. telefon kan nogle gange være lidt vanskeligt fordi jeg har skiftende arbejdstider og andre aktiviteter udover coaching, hvor jeg ikke er tilgængelig på telefonen.


Hvad koster det ?

Du betaler i forhold til den værdi du oplever mit arbejde har - for dig. Jeg har ikke faste priser.
Imidlertid oplever jeg mange, der ikke er helt fortrolige med at afregne ydelser på denne måde -  specielt i starten.
Derfor bruger jeg også anbefalede honorarer. Du kan anse disse for at være vejledende for de første samtaler. I et længere forløb forventer jeg - klart - at kunne tilføre dig værdi - professionelt eller privat - der overstiger disse anbefalede honorarer.

Anbefalede honorarer, pr. 1. okt. 2010 : 
- Enkelt samtale   :   1.100,- kr
- Udvidet samtale :   1.400,- kr

Evt. omkostninger ved ekstra tidsforbrug og transport afholdes af klienten ved ´Ud af Huset Coaching´, eller ved ´Open Air Coaching´.

- Transport iflg. statens takster, +600,- kr pr. påbegyndt ½ time.Hvordan betaler jeg ?

Betaling foregår ved påbegyndelse af coaching-forløbet, dvs. senest 3 dg. efter modtagelse af mail med indledende fokus-opgave.
- eller, iflg. særlig aftale, senest 3 dg. efter modtagelse af mail med reservation af tidspunkt for coaching-samtale.

Betaling foregår ved bankoverførsel. Konto-nummer sendes sammen med en af ovenstående mails.

 
Kan man få ´Coaching ud af huset´ ?

Er du en person med en travl hverdag, så er der også mulighed for bestilling af ”Coaching ud af huset”, eks. til virksomhedens lokaliteter (´Job-Coaching´)
   Vælger du denne løsning, sørger du for reservation af et lyst, uforstyrret lokale – et lokale som ikke er dit eget kontor. Bedst møbleret med 2 behagelige stole eller et sofaarrangement, så stemningen ikke bliver alt for formel.
   Alternativt kan vi aftale en fast møderække på et neutralt sted (hotel, café e. lign.) i nærheden af dit arbejde - ´Café-Coaching´.
   Og - kender du selv værdien af at opholde dig under åben himmel, når der skal tænkes nye tanker, så tilbyder jeg også ´Open Air Coaching´. Vi mødes på et aftalt, udvalgt, naturskønt sted, som jeg foreslår - og er klædt på, så det passer til vejret og årstiden. Jeg sørger for Trangia, vand og kaffe og evt. yderligere forplejning.
Evt. omkostninger ved ekstra tidsforbrug og transport afholdes af klienten.
   For dig der bor langt væk, eller har uforholdsmæssig lang transport-tid, tilbyder jeg Telefon-Coaching - og Skype-Coaching, hvis du anvender web-kamera.


Hvad er VIP/Executive-Coaching ?

Såfremt du har særlige ønsker i fht. diskretion eller anonymitet tilbyder jeg VIP/Executive-Coaching.
VIP/Executive-Coaching udgør et særligt tilbud til dig, med et professionelt virke som virksomhedsleder, udøvende kunstner, sportsstjerne, musiker eller lign.

VIP/Executive-Coaching foregår i anonyme omgivelser i hele landet på udvalgte hoteller eller mødelokaliteter af høj standard.
En mulighed der kan være af værdi, såfremt du indtager en meget synlig position i dit virke, eller er en kendt og offentlig person, lokalt eller nationalt 
Evt. omkostninger ved ekstra tidsforbrug, transport og lokaleleje afholdes af klienten.

 

 
Hvad skal jeg vælge ?

Du vælger selv, om du vil coaches i lyse og indbydende lokaler i Skanderborg C. - på min bopæl – pr. telefon - via Internet (Skype-Coaching) eller om du vil have ”coaching ud af huset” - indendøre, eller under åben himmel.
   Lokalerne i Skanderborg C. deler jeg med andre dygtige kolleger og samarbejdspartnere der også arbejder med mennesker, på mange og anderledes måder.
   Jeg selv bor i Skanderborg i Højvangen, et alment-nyttigt byggeri med en blanding af boligblokke og parcelhuse.
   Coaching på min bopæl foregår i et inspirerende coaching-lokale, specielt indrettet til formålet.


 
Hvordan forbereder jeg mig, inden vi ses ?

   Før vi ses - første gang - vil du modtage en indledende fokus-opgave. Fokus-opgaven bidrager til at forøge din opmærksomhed og sikrer at du er mentalt forberedt, når vi ses. Dette sikrer ligeledes at du opnår det optimale udbytte af vores samtale og bidrager positivt i retning af de forandringer du ønsker at opnå.

2. Hvad foregår der ? - når vi ses ...


Hvad foregår der i selve coaching-samtalen ?

   Det konkrete indhold i coaching-samtalen afhænger af, hvad der fylder i din opmærksomhed, dine ønsker, og hvad du gerne vil opnå - netop dét.
   Undervejs bruger jeg udvalgte øvelser, teknikker og værktøjer, der baner vejen for netop dén forandring du ønsker at opnå - i dét tempo du ønsker. Udvalgte øvelser og værktøjer der f.eks. bruges til afklaring af værdier, til at sætte mål, perspektivering af valgmuligheder, overvindelse af forhindringer, forandring af perspektiv, forøgelse af handlekraft, eller til at bane vejen for de nye og overraskende muligheder der ligger foran dig.


Har du tavshedspligt ?

   Ja - jeg har tavshedspligt, og behandler alle personoplysninger strengt fortroligt. Noter eller skriftligt materiale vedr. klienter gemmes og opbevares normalt ikke og kun iflg. fælles aftale.


Hvor lang tid varer det ?

  Første samtale varer 1½ time. Efterfølgende samtaler har en varighed på 1 1/4 time. 
For klienter med lang rejsetid eller særlige behov er der mulighed for udvidet samtale iflg. særlig aftale. Udvidet første samtale er på 2½ time. Efterfølgende samtaler er på 2 timer.Hvad er det første spørgsmål jeg møder ... ?

Det første spørgsmål du møder, er ... :
             " ... hvad er det du vil ... ? "
- nogle gange beskrevet som : 
           "Hvad ønsker du at opnå ... ?"
           "Hvad er dit ønskede udbytte ... "
           "Hvad er det, i virkeligheden, du gerne vil ...? "
- fordi, et attraktivt fremtidsmål udgør et fundamentalt og vigtigt udgangspunkt i et ethvert effektivt coaching-forløb.
- og, skulle du ved starten på et coaching-forløb ikke have fuld klarhed på, ´hvad det er du vil ...´ - så vil den første vigtige del i forløbet netop være at forøge din klarhed og skærpe dit fokus omkring dette. 

3. Hvad så ? - bagefter ...


Hvordan foregår opfølgningen på min coaching ?

   Opfølgning imellem coaching-samtaler foregår ifølge aftale pr. telefon eller e-mail og aftales individuelt.
I forbindelse med den første coaching-samtale tilbydes én gratis 15 min. opfølgning pr. telefon, eller én gratis  mail-udveksling, ca. en uge efter vores første samtale.


Hvor mange gange er nødvendigt ?

   Drejer det sig om afgrænsede emner, problemstillinger og temaer, oplever jeg mange der vælger 1-5 gange.
   Drejer det sig om vidtgående forandringer, er du en person med høje standarder for egen indsats, har du udfordrende mål eller fokus på præstationer og resultater på højt niveau, så vælges der ofte forløb over ½-1½ år. Dvs. 5-12 samtaler.
   Så, ethvert forløb er individuelt og afhænger af hvad du ønsker at opnå - og hvilke positive forandringer du ønsker at skabe, for dig selv - og, mennesker omkring dig. 
   Samtidig er det også af betydning at vide, at der med effektiv coaching gøres brug af umiddelbart anvendelige  og særdeles virkningsfulde værktøjer.
   Derfor oplever jeg ofte at klienter - til deres egen forbavselse - finder ud af, at en enkelt eller ganske få gange er fuldt tilstrækkeligt til at de selv kan tage de første skridt, umiddelbart. Fordi, dette kan skabe startskuddet til at igangsætte nogle af de grundlæggende forandringer i deres tilværelse.
Og, på et senere tidspunkt, når disse forandringer ér iværksat, at fortsætte coaching-forløbet på basis af erfaringerne herfra.


Hvordan arbejder jeg selv videre ?

   Du får efter hver gang øvelser, teknikker og værktøjer med hjem - ´fokus-opgaver´ - som du selv arbejder videre med eller forbereder dig på - indtil næste gang vi ses. Dette sikrer at du får det størst mulige udbytte af din coaching og befæster, at de forandringer der ér igangsat også bliver ført ud i livet og omsat til handling.

4. For de særligt interesserede ...


`Hvad er det her coaching egentlig for noget...´?

   Coaching hjælper dig til at blive den bedste udgave - af dig selv - privat & professionelt.
   Og, en dygtig coach er en person der er trænet og uddannet i at hjælpe dig til at opnå din vigtigste mål - hurtigere - nemmere - og - mere effektivt !
   Coaching drejer sig om at skabe flere muligheder - for dig. At sætte mål og at overvinde vanskeligheder og forhindringer på vej mod netop dine mål og at opnå netop dét du ønsker i dit liv – privat og professionelt.
  I korthed - så drejer det sig ofte om at finde ud af : ´Hvad er det i virkeligheden jeg gerne vil …?´ - og hvordan kommer jeg derhen ? - hurtigst - nemmest - og, mest effektivt !Hvad ´sker´ der, når man bliver coach´et ?

   Coaching drejer sig om at skabe attraktive mål, forøget fokus, og mere handlekraft - og, at fjerne de barrierer der forhindrer - dig - i at opnå dine mål.

   Gode mål skaber man ved at tegne en lovende fremtid, og skabe et fremtids-billede, der er så´ attraktivt, at man slet ikke kan lade være at træde ind i det.

   På vej mod målet møder man forhindringer og barrierer - på mange måder. Disse forhindringer bliver fundet, identificeret, og elimineret vha. effektive teknikker og værktøjer - værktøjer der er hentet fra den mest moderne viden om motivations-psykologi og menneskelig adfærd.

   Et skarpt fokus og målrettet handling skabes med enkle og virkningsfulde mentale øvelser, med anvendelse af netop de metoder og værktøjer, jeg har erfaret igennem årene virker, allerbedst !  
 
Hvordan foregår det ?


   Coaching´en foregår gennem en særlig samtaleform – et ´coachsprog´. ´Coachsproget´ skaber bevægelse og forandring i tanken og baner vejen for flere, nye og anderledes måder at tænke og handle på – og måske langt flere, end du havde forestillet dig – indtil nu.
  I moderne Coaching anvendes samtidig den nyeste viden fra hjerneforskning, motivations-psykologi og viden om menneskers tankemønstre og deres mentale udvikling. Værktøjer og metoder jeg selv anvender i udstrakt grad, netop på dén måde, jeg har erfaret giver det største udbytte og den største effekt.


Udsteder du gavekort ?

   Ja - Kender du én, som vil have glæde og udbytte af en usædvanlig og værdifuld gave, så udstedes et flot gavekort på 1, 2 eller 3 forudbetalte samtaler. Du vælger på forhånd blandt 3 udsøgte motiver og gavekortet udskrives på blankt papir i høj kvalitet. Gavekortet kan iflg. aftale sendes direkte til modtageren.


Foregår coaching kun på dansk ?


Jeg coacher på dansk, engelsk og ... jysk. 


Hvornår er coaching relevant ?

   Coaching er ikke relevant for dig, hvis du er helt tilfreds ...

Coaching udgør et relevant tilbud, for dig, når ... :

- Du ønsker at forbedre dine præstationer, din indsats, dine relationer - ... hvadenten dette måtte være i dit private liv, eller i dit virke. 
- Du står på et sted i din tilværelse, hvor du synes ´der må være noget mere´ til mig/for mig - i tilværelsen.
- Du har/har haft tanken : ´Var dét så det ... ?´ - og, tror på at livet faktisk kán være anderledes, bedre, og langt mere farverigt og fantastisk.
- Du oplever, at noget kunne være ´anderledes´- privat eller professionelt.
- Du står med helt konkrete problemer/vanskeligheder, som du ønsker at finde en løsning på - her og nu !


- Hvis blot én af ovenstående er opfyldt, for dig - så vil du opleve coaching som en effektiv vej til at komme videre.


Er coaching det samme som terapi ?

   Nej ! I coaching ligger fokus på løsninger, muligheder og fremtid, fremfor på årsager, problemer og fortid. Mange vælger netop coaching, fordi de oplever det som en langt mere fremadrettet, ´let´ og energirig måde at komme videre i tilværelsen. Terapeutiske værktøjer anvendes kun ifølge aftale.


Hvornår vil coaching IKKE være relevant for mig ?

   Coaching udgør ikke det optimale tilbud for dig, når det drejer sig om akut krise, psykisk sygdom og misbrug, Drejer det sig om dybtgående psykiske problemer og psykisk eller fysisk sygdom henviser jeg gerne til en kvalificeret psykoterapeut/læge/psykolog.


ICF - Hvad er det ?

   ICF er verdens største organisation af coaches med mere end 8000 medlemmer fordelt på 132 afdelinger i 34 lande. En international non-profit forening der siden 1992  udvikler og vedligeholder standarder og akkrediterings-programmer for professionelle coaches og coach-trænere. Du kan bla. læse mere om ICF på www.coachfederation.org


Velkommen   Velkommen-1   Profil   Profil-1   Bestil Tid   Spørgsmål & Svar
Kurser & Foredrag   Gode Links    Verdens Ende